Social Media Day bij Proximus

micDe afwezigen hebben ongelijk. De jongste editie van de Social Media Day vond gisteren plaats in de Proximus gebouwen. Lekker makkelijk, want toevallig werk ik daar ook.

Het onderwerp van de presentaties van gisteren was ‘Social Selling’. Waar sociale media tot nu toe door bedrijven vooral ingezet worden voor customer care en marketing, wilden de organisatoren het verkoopspotentieel van sociale media uittesten. Of dat gelukt is weet ik niet, want doordat het in onze gebouwen doorging werd ik een aantal keren voor een meeting uit de zaal weggeplukt. Elk voordeel heb zijn nadeel.

De presentatie die ik wel volledig kon volgen was die van Mic Adam. Hij gooide het over een B2B boeg en toonde aan dat sociale media wel degelijk helpen in het opsporen van opportuniteiten. Verkopen is dan ook van oudsher een sociaal proces. Het was leuk om te zien hoe de presentatiestijl van Mic geëvolueerd is naar die van een vlotte, inspirerende keynote speaker. Well done!

Er zijn een aantal mensen die ik graag nog eens aan het werk gezien had. Wervelwind Miel Van Opstal is daar één van. Gelukkig is zijn presentatie op slideshare na te lezen.

rikbridgeVolgende keer maak ik meer tijd om wat te netwerken. Iemand heeft het blijkbaar aangedurfd om Rik Lagey tot op ons heilige verdiep over de passerelle te begeleiden (zie foto). Daar was ik graag bij geweest 🙂

 

Leave a Reply