Mijn eerste keer op Skechers

Gisteren heb ik voor het eerst een rustig toertje op de Skechers gelopen. Vreemde ervaring: je ‘schommelt’ als het ware over je middenvoet. Maar het resultaat is inderdaad dat je niet op je voorvoet of hiel landt, maar wel mooi met je voet plat op de grond.

Het is nog wat wennen. Om te beginnen is de maat 42 die ik gevraagd had een maatje te klein, waardoor mijn grote teen tegen de voorkant van de schoen schuurt. Niet heel erg, maar moeilijk om zo een objectief oordeel te vellen. Verder is de schoen superlicht, maar zit er toch een serieuze zool onder. Ik kan door de bouwwerf lopen die op mijn route ligt. Dit is heel wat anders dan de Vibram’s, die voor mij wél echt minimalistische schoenen zijn. De Skechers zijn eerder lichte, luchtige, gedempte schoenen zonder veel vering erin.

Ik moet er na 5km nog echt op leren lopen. Mijn linkervoet voelde al snel normaal aan, alsop de schoen mooi plat geworden was. Mijn rechtervoet bleef dat schommelend gevoel houden. Ik kreeg wel wat irritatie in mijn linkerheup, dus misschien liep ik met die voet niet juist. Het is ook moeilijk te beoordelen, want de ondergrond was bevroren met ijsplekken.

Morgen probeer ik nog eens overdag (zonder ijs op de weg) met een wat snellere loop. Ik heb de indruk dat als ik sneller loop, de schoenen dan natuurlijker aanvoelen dan wanneer ik 10km/u loop.

Leave a Reply