Met iemand anders van job wisselen. Voor echt.

Tot nu toe is de aanpak van mijn jobhunt vrij simpel: bedenk voor welk bedrijf je wil werken en contacteer die mensen. Maar wat als ik nu eens met iemand van job zou wisselen?

20140203_134115

Voor een bakker is het simpel: als hij iets anders wil gaan doen, dan zoekt hij een overnemer voor zijn bakkerij. Waarom zou zoiets niet kunnen voor een job? Sinds het lanceren van mijn jobhunt een maand geleden besef ik dat het niet makkelijk zal zijn om alle rollen die ik voor Lampiris vervul aan andere mensen over te dragen. Het liefst zou ik iemand vinden die mijn verschillende rollen als 1 job kan overnemen.

Langs de andere kant wil ik voor een bedrijf gaan werken wat mij nodig heeft. Daarbij ga ik ervan uit dat de functie die ik er ga doen nog niet bestaat. Ah nee, want dan zouden ze mij niet meer nodig hebben. Maar wie weet bestaat die functie wel al, maar wil de persoon die ze vandaag invult eens iets anders doen.

Vandaar mijn idee: wissel van job met iemand anders. Voor mij zal dat misschien moeilijk liggen omdat het niet zo duidelijk is wat ik doe. Het leukste wat ik tot nog toe gehoord heb is “corporate disorganizer”:

Big companies want to be more like startups, seeing innovation as vital to future profits. Young says they’ll want “corporate disorganizers” who can introduce a little “organized chaos.” Young says: “The disruptor will be tapping into the new systems of the collaborative economy, creating greater fragmentation and a more distributed ecosystem.”

Wie zet er de eerste website op die een jobruil organiseert? Bedrijven zouden zich bij deze site kunnen aansluiten om te vermijden dat hun personeel in slaapt valt bij gebrek aan nieuwe uitdagingen. Zo vermijd je de kosten en negatieve emoties van iemand die ontslag neemt en vervangen moet worden.

En ook: wie wil er ruilen met mijn job van corporate disorganizer bij Lampiris?

Leave a Reply