Hoe jij kan helpen bij mijn #jobhunt

Om mezelf scherp te houden probeer ik om de 2 jaar van job te veranderen. Ik begon bij Lampiris in maart 2012, dus heb ik mijn vaste opdracht in april 2014 beëindigd. Ondertussen zijn er een aantal kleinere projecten waar ik mij volop in kan uitleven, maar ik blijf wel op zoek naar een groter project waarbij ik gedurende langere tijd een bedrijf vooruit kan helpen met customer centricity, sociale media en innovatie.

job_huntMaar hoe doe je dat nu? Solliciteren is iets waar ik niet echt ervaring mee heb en ik zou dat ook graag zo houden. Het idee van een vooraf bepaalde functiebeschrijving heb ik altijd al raar gevonden: je reduceert de bijdrage van een medewerker tot een lijstje van taken en je hoopt dan dat die vooral niets anders gaat doen. Vreemd, als je weet dat de meeste bedrijven hunkeren naar meer innovatie.

Wanneer ik zelf met mensen samenwerk ga ik liever omgekeerd te werk: we kijken samen waar jouw interesses en capaciteiten liggen (“passies en talenten”, zou Jef Staes zeggen) en dan bekijken we waar in het bedrijf je best kan helpen en met wie je kan samenwerken.

Zo wil ik ook voor mezelf een job creëren. In dialoog met de directie wil ik kijken waar ik kan helpen. Kernwoorden: customer centricity, sociale media, innovatie, verandering. Ik zoek een bedrijf waar de medewerkers zich wel geëngageerd voelen, maar waar de lijnstructuur ervoor zorgt dat ze hun ding niet kunnen doen. Eerste namen die door mijn hoofd flitsen: BPost, NMBS, VRT, Mobistar, Bekaert, Triodos Bank, Ikea, Danone, AB-Inbev,…

“Vergeet niet om uw CV op Stepstone te uploaden”, zei @kristofschils op Twitter. Dat ga ik dus niet doen. Wat ik wel doe is aan jou, beste lezer, vragen om even na te denken: ken je iemand bij een bedrijf waar ze wel wat innovatie kunnen gebruiken? Stuur die persoon dan een mailtje in de aard van:

subject: Koen Delvaux jobhunt

Hey,

Koen Delvaux zoekt een nieuwe uitdaging. Bekijk zijn profiel eens en stuur deze link eventueel door naar jullie directie.
http://kodel.be/jobhunt

Met vriendelijke groeten,

Uw Internetvriendje

Je mag mij natuurlijk steeds in cc zetten of hier een comment achterlaten, zo weet ik wie ik eeuwig dankbaar mag zijn!

1 comment

Leave a Reply