Hoe behandel jij je e-mails?

Hoe behandel jij je e-mails? Dat was de vraag die Thalisa Devos, journaliste voor Het Nieuwsblad mij stelde.

zero-inboxIk heb hier mijn eigen methode voor ontwikkeld. E-mail behandel ik als een stream: ik bekijk alle titels van de binnenkomende mails, maar lees maar een gedeelte van de mails. Als ik een mail op minder dan een minuut kan behandelen dan doe ik dat. Dat kan zijn door hem naar de juiste persoon te delegeren of door zelf actie te nemen. Wanneer ik er meer tijd aan ga besteden dan zet ik een vlagje aan de mail. Ook antwoord ik vaak ‘nee’ op vragen die niet dringend of belangrijk zijn. Een mail die al geopend is bekijk ik nooit meer. Zo hou ik gedurende de dag mijn inbox onder controle. Op het einde van de dag voorzie ik een uur om de mails met een vlagje te behandelen.

Dit doe ik ondertussen al een aantal jaren en het werkt prima. Ik schreef er ooit deze Engelstalige blogpost over.

 

Leave a Reply