Elevator pitch voor jezelf met een video CV

Screen Shot 2014-09-19 at 01.32.15De beste jobs worden niet gepubliceerd. Het is een cliché, maar het klopt wel. Het komt er dus op aan om de aandacht van recruiters te trekken. Zo kom je in hun bestand terecht, zelfs als ze op dat moment geen geschikte vacature voor jou hebben.

Het leek mij leuk om dit te doen met een video CV. Inspelen op de nieuwsgierigheid van de recruiter. En wie weet is er wel een HR magazine dat hier een artikel aan wil wijden?

Het is de eerste keer dat ik een video maak die volledig gescript is. Ik heb de tekst op voorhand uitgeschreven en de timing vastgelegd om binnen 1 minuut en 20 seconden te blijven. De opname is in mijn kelder gebeurd met een DSLR en wat amateurmateriaal. Ik had eerst de achtergrond volledig wit gemaakt tijdens de nabewerking, maar dat vond ik te steriel.

Ik ben tevreden met het resultaat maar ik ben natuurlijk razend benieuwd naar feedback. Is de inhoud goed? Komt dat niet vreemd over, zo ‘gespeeld’ (ik ben het niet gewend om op voorhand een tekst uit te schrijven)? Maakt de muziek het beter, of net niet? Zeg uw gedacht!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0_O3HBA0spY]

Leave a Reply