Een nieuw paar Skechers

Vorige week kreeg ik bij wijze van test van Primo een paar Skechers loopschoenen. De eerste keer was raar, maar daarna bevielen ze me wel. Je moet echt naar die schoenen leren luisteren. Het is nog anders dan de Vibram’s, waarbij je echt op je tenen loopt. Nu ik ze na 3 loopjes wat gewend ben werkt de middenvoetlanding echt en heb ik ook de indruk dat ik iets sneller kan lopen. Het vreemde gevoel van op een soort schommelstoelschoen te lopen gaat weg wanneer je je voeten juist weet neer te zetten. Moeilijk uit te leggen, maar je moet het eens proberen en na een tijdje lukt het.

Toch ben ik ze gisteren gaan inruilen omdat ze te klein waren. Ik had er al eens mee gelopen zonder de binnenzool en daarna zonder binnenzool en zonder kousen, en dat beviel een stuk beter. Je hebt zo nog meer contact met de weg en je voelt de oneffenheden onder je voet terwijl je toch nog goed beschermd bent voor scherpe keien en zo. Maar zelfs zonder kous of zool  waren ze aan de kleine kant. In het begin dacht ik nochtans dat de maat goed was. Ik denk dat dit komt doordat de schoen vooraan bij je tenen erg breed is waardoor je de indruk hebt dat er voldoende ruimte is. Maar je moet goed opletten of er nog wel plaats is tussen je langste teen en de voorkant van de schoen.

Vanavond probeer ik de 43 eens in een rondje Amsterdam. Wie interesse heeft in de 42 (3 maal gedragen) kan terecht bij @SofieGeyskens.

Leave a Reply