De jobhunt die een snuffeltocht werd

Heb ik ondertussen al een nieuwe job? Ja en nee. Voor een freelance consultant zoals mezelf hang je soms even in de grijze zone.

Deze week heb ik mijn vaste opdracht bij Lampiris beëindigd. Ik blijf nog wel gedurende 1 dag per week ter beschikking voor 2 projecten die ik begeleid.

Screen Shot 2014-04-04 at 12.07.57Het eerste project is een revamp van de interne communicatie: beter aangepast aan de groei van het bedrijf, meer bottom up en makkelijker te realiseren via interne sociale media en videoreporters.

Het tweede project is nog secret, maar het gaat over een startup die ergens met de energiemarkt verwant is. Moest de ‘reken je rijk’ oefening (het business plan, dus) van deze startup de reality check van de markttesten doorstaan, dan zou het kunnen dat ik me er mee in engageer. Een klassieke silicon-valley-vanonder-de-Vlaamse-kerktoren startup zie ik niet meer zitten, maar een brick and mortar startup gebaseerd op de uitbouw van een ecosysteem kan ik wel pruimen. Vandaag kan ik er helaas nog niet veel over zeggen.

Joepie, iets nieuw!

dogsniff

De grootste nieuwigheid is een superleuke opdracht die ik voor de VRT doe. Superleuk, omdat ik de VRT nog altijd een fantastisch bedrijf vind. Lang geleden heb ik er een stage gedaan en vandaag zie ik er nog steeds dezelfde ondernemersspirit. Superleuk ook, omdat de inhoud van het project mij echt op het lijf geschreven is: langs de buitenkant innoveren en zo de binnenkant veranderen en versterken. Connecties leggen. Aha-Erlebnissen opwekken. Dat is gefundenes Fressen voor mij (als Bart De Wever dat met Latijn mag, dan mag ik dat ook met Duits). Zeer binnenkort komen we boven water met dit project en dan kan ik jullie er meer over vertellen.

Daarnaast heb ik nog 3 interessante contacten lopen met bedrijven waar ik graag voor zou werken. Opvallend is dat er een goede overeenkomst is met de bedrijven die ik op dit blog aanhaalde bij het begin van mijn zoektocht. De contacten die ik gelegd heb komen rechtstreeks door dit blog of via mensen die mij aanbevolen hebben. Mijn eeuwige dank daarvoor. Ook al stuur je maar 1 mailtje of doe je maar een eenvoudige retweet: het helpt mij enorm om nieuwe contacten te leggen.

Sex voor het huwelijk

What’s next? Origineel ging ik in Q1 2014 op zoek naar een job. Q1 is inmiddels verstreken en ik heb niet zo heel hard gezocht wegens nog druk bezig bij Lampiris. In Q2 2014 neem ik de tijd om via een aantal kleinere opdrachten uit te zoeken bij welk bedrijf ik het beste pas. Ik vind een concreet project een prima manier om elkaar beter te leren kennen. Zo een beetje als seks voor het huwelijk, maar dan polygaam. Dit gezegd zijnde: ik heb nog wel wat beschikbaarheid in de komende maanden.

Help mij

Ondertussen blijf ik op zoek en heb ik de tekst op deze site aan de nieuwe timing aangepast. Het is dan ook eerder een snuffeltocht dan een jobhunt geworden. Nieuwe contacten zijn daarom steeds welkom!

Leave a Reply