De job bij de VRT

Ondertussen werk ik bijna 2 maand aan een project bij de VRT. Het is een tijdelijk project, maar wel eentje waar je je 100% voor moet smijten.

maxresdefaultRed de verkiezingen! is een initiatief wat tot doel heeft om met de inhoud die we rond de verkiezingen maken een breder doelpubliek te bereiken. Vooral jongeren en lager opgeleiden weten vaak niet goed waar de verkiezingen precies om draaien. Toch zullen ook zij gaan stemmen. Via een Facebook pagina brengen we onze bestaande programma’s, zoals ‘Terzake’ en ‘Het beloofde land’, op een luchtigere manier. Dat kan door de mensen van Studio Brussel te laten raden wat sociale mobiliteit is of door een MNM prinsesje in te schakelen. Maar het wordt pas echt leuk wanneer de Facebook fans een stem krijgen via de beloftevolle reporter Danira Boukhriss. Gisteren kwam het zelfs tot een heuse barbecue onder de VRT toren, in samenwerking met Benny Mee. Dit alles realiseren we met een klein team van 4 mensen.

Ondertussen observeer ik hoe de organisatie bij de VRT in elkaar zit: wat doet mensen samenwerken, wat zijn de struikelblokken, welke silo’s zorgen voor productiviteit en welke zorgen voor moeilijkheden. Intern staat ons project gekend als ‘het piratenproject’. De reden hiervoor is dat we als nevendoelstelling hebben om te verkennen hoe we hetgeen de VRT vandaag al doet uit de bestaande kanalen kunnen laten breken via internet en sociale media.

Volgende week zijn de verkiezingen voorbij en dan zit het project er voor mij op. Betekent dit dat ik opnieuw iets anders ga doen? Misschien. De organisatie bevalt mij, de materie is boeiend (niet alleen Miss België zou graag ‘iets in de media’ doen) en ‘t internet zorgt voor een constante dynamiek in deze op broadcasting gebouwde organisatie (dat was spindoctor taal voor “er is nog werk aan de winkel op digitaal gebied”). Langs de andere kant ben ik vandaag 100% gefocussed op ons project en heb ik nog niet de tijd genomen om te kijken hoe ik persoonlijk in de organisatie een rol kan opnemen.

Maar eerst: verkiezingen! Een neveneffect van op de VRT Nieuwsdienst te werken is dat ik een echte nieuwsjunkie geworden ben. Je zal me op 25 mei dan ook van ‘s morgens tot ‘s avonds in het Vlaams Parlement vinden als Twitter reporter vanop @VK14_VRT.

Volg die account om mij op verkiezingsdag live aan het werk te zien!

PS: nu weet ik nog steeds niet of VRT al dan niet een lidwoord heeft. Morgen onze taalraadsman eens bellen. Wel dus. Met dank aan Jan Homble.

Leave a Reply