Mijn eerste keer op Skechers

Gisteren heb ik voor het eerst een rustig toertje op de Skechers gelopen. Vreemde ervaring: je ‘schommelt’ als het ware over je middenvoet. Maar het resultaat is inderdaad dat je niet op je voorvoet of hiel landt, maar wel mooi met je voet plat op de grond.

Het is nog wat wennen. Om te beginnen is de maat 42 die ik gevraagd had een maatje te klein, waardoor mijn grote teen tegen de voorkant van de schoen schuurt. Niet heel erg, maar moeilijk om zo een objectief oordeel te vellen. Verder is de schoen superlicht, maar zit er toch een serieuze zool onder. Ik kan door de bouwwerf lopen die op mijn route ligt. Dit is heel wat anders dan de Vibram’s, die voor mij wél echt minimalistische schoenen zijn. De Skechers zijn eerder lichte, luchtige, gedempte schoenen zonder veel vering erin.

Ik moet er na 5km nog echt op leren lopen. Mijn linkervoet voelde al snel normaal aan, alsop de schoen mooi plat geworden was. Mijn rechtervoet bleef dat schommelend gevoel houden. Ik kreeg wel wat irritatie in mijn linkerheup, dus misschien liep ik met die voet niet juist. Het is ook moeilijk te beoordelen, want de ondergrond was bevroren met ijsplekken.

Morgen probeer ik nog eens overdag (zonder ijs op de weg) met een wat snellere loop. Ik heb de indruk dat als ik sneller loop, de schoenen dan natuurlijker aanvoelen dan wanneer ik 10km/u loop.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s